Vuodesta 2021 lähtien Suomen peliteollisuus on jatkanut kasvuaan, ja alan liikevaihto oli 3,3 miljardia euroa, mikä on 37,5 % kasvua vuoteen 2015 verrattuna. Viimeisen vuosikymmenen aikana peliteollisuus on vakiinnuttanut asemansa yhtenä Suomen merkittävin vientiteollisuus, jonka tuotannosta 95 % suuntautuu vientiin.
Peliteollisuudella on kasvava merkitys Suomen vientituloissa ja viihdeteollisuuden kasvussa.
Peliteollisuudelle luonteenomainen globaali ympäristö on kiristänyt kilpailua erityisesti mobiilipelimarkkinoilla. Viime vuosien aikana uusia pelialan yrityksiä on syntynyt ripeään tahtiin ja suurin osa suomalaisista peliyhtiöistä on toiminut alalla alle viiden vuoden ajan. Suomessa työntekijämäärä on kasvanut yli 700 henkilöllä viimeisen kahden vuoden aikana. Pelialan toimintaympäristöä lisäksi kuvastaa pula kokeneista ja asiantuntevista kehittäjistä samalla, kun peliala monimutkaistuu uusien ammattialueiden myötä.
Pelillistämisellä ei nykyaikana tarkoiteta pelkästään erilaisia tietokone-, konsoli- tai mobiilipelejä, vaan pelien mekaniikan soveltamista myös muihin ympäristöihin. Pelikehitysosaamista tarvitaan siis myös varsinaisen pelialan ulkopuolella, esimerkiksi henkilöstön johtamisessa ja kehittämisessä tai markkinoinnin alalla. Yritykset voivat kehittää henkilöstön ammatillista osaamista pelillisten oppimisympäristöjen avulla, ja rekrytoinnin alalla on kehitetty peliympäristöissä tapahtuvaa kykyjen ja työskentelytyylin arviointia.
Pelialan yritykset tarvitsevat osaajia, jotka pystyvät toimimaan menestyksekkäästi dynaamisessa ympäristössä, joka kasvaa ja kehittyy jatkuvasti. Pelialan asiantuntijoilta vaaditaan kykyä tehdä nopeita ja innovatiivisia päätöksiä kilpailussa selviytyäkseen. Talentorilla on monipuolinen kokemus pelialan eri osaajien rekrytoinneista sekä erinomaiset verkostot tällä alueella. Autamme mielellämme pelialan yrityksiä kehittymään ja kasvamaan oikeiden henkilövalintojen kautta.